Felületfűtés- és hűtés a kellemes komfortért

Három rendszert kínálunk Önnek, minden tekintetben az Ön igényeire szabva. További tudnivalók a CLASSIC változatról.

Kellemes helyiségklímát szeretne huzat nélkül, minden évszakban? A CLASSIC felületfűtés rendszerekkel a legkellemesebb formában, a padlón keresztül élvezheti a meleget.

Érdekli a hűtési funkció?
Classic
Smart
Premium
Aktív padló
Aktív fal
Aktív mennyezet
Légszárító 1
Helyiségenkénti szabályozás
Helyiséghőmérséklet-szabályozás időprogrammal
Smart Home-kompatibilis szabályozás 2
Komfort
Energiahatékonyság
Teljesítmény
Ár
  1. Opcionális
  2. Határok nélkül vezérelhető a mobil online hozzáférésnek köszönhetően

Tudnivalók a CLASSIC felületfűtéssel kapcsolatban

SZÜKSÉGLET

A meleg, a meghittség és a védelem az ember ősi szükségletei. Ma azonban már nem elég pusztán „nem fázni”. A hideg évszakban kellemes melegre vágyunk huzatérzet nélkül, a helyiségben egyenletesen elosztva és egyedileg beállíthatóan – ideális esetben megfelelő páratartalom mellett – ami szintén fontos szempont a kellemes közérzethez és az egészséges élethez.

AZ ÚJ REHAU-VILÁGOM

A REHAU felületfűtéssel a legkellemesebb formában élvezheti a meleget. A padló felől egyenletesen sugárzó hőként kellemes hőmérsékletet teremt a helyiségekben. A jól temperált helyiségklíma védett és meghitt hellyé teszi az otthonát az egész család számára – mindenütt, minden négyzetméteren. Ezenfelül lehetőséget nyújt lágy hűtésre a nyári melegben – kívánság szerint.

A helyiségenkénti szabályozásnak köszönhetően a komfortérzetet a két legfontosabb helyiségben saját igényeihez igazíthatja. A felületfűtésnek köszönhetően a helyiség-hőmérséklet változatlan komfort mellett csökkenthető. Ezzel nem csak költséget takarít meg, hanem télen a helyiség relatív páratartalmát is egészséges szinten tartja. A technika megbújik a padlóban, és nem okoznak fejtörést a helyigényes fűtőtestek. Így több hely marad a lakóhelyiségek kialakításával kapcsolatos ötletek számára. A túlfűtött helyiségzónák, a huzat és adott esetben a porfelkavarodás immár a múlté.

A REHAU felületfűtés kiemelkedően masszív anyagát nemzedékekre tervezték, és az építkezés körülményeit is rendkívül jól tűri – biztonságos, értékes életérzést teremt az otthonában.

HOGYAN MŰKÖDIK?

A REHAU felületfűtések megfelelnek a legmagasabb követelményeknek. A REHAU évtizedek óta invesztál a minőségbiztosításba és a kutatásba ezen a területen. Ennek köszönhetőek a rendkívül masszív rendszerelemek, valamint a PE-Xa cső – nemzedékekre kiterjedő – ellenálló képessége.

A jó tervezés a kényelmes és energiahatékony üzemeltetés előfeltétel minden helyiségben. A REHAU kiforrott fektetési rendszerekkel és megalapozott tervezési ismeretekkel, partnereivel együtt gondoskodik az optimális feltételekről. A szakmailag helyes méretezés és beszabályozás szavatolja azt, hogy a felületfűtés mindenütt a megfelelő hőmennyiséget szállítsa, és a rendszer lehetőleg hatékonyan és dinamikusan működjön.

A különösen magas energiahatékonyság három tényezőből adódik. A sugárzó hőt melegebbnek érezzük, így otthona hőmérséklete változatlan hőérzet mellett 2–3 °C-kal csökkenthető – ami kb. 10% megtakarításnak felel meg. A felületfűtések takarékosak, és mindössze 25 °C-tól legfeljebb 40 °C-ig terjedő hőmérsékletű melegvizet igényelnek. Ez segíti a napkollektoros rendszerek és hőszivattyúk legjobb hatásfokkal történő működését. Nem utolsó sorban a helyiségenkénti szabályozás hozzájárul a hő célzott elosztásához. A kazánon, ill. a hőszivattyún megadott beállításból kiindulóan a hőmérsékletszint a tervezésnek megfelelően automatikusan beáll a többi helyiségben.

Két szabályozóval a két legfontosabb helyiségben egyedileg beállíthatja a kellemes közérzetet nyújtó hőmérsékletet – amin utólagosan is egyszerűen változtathat, vagy csökkentheti a hőmérsékletet a használaton kívüli helyiségekben. Az esetleges finombeállítások és utánállítások az osztó-gyűjtőkön a mindennapi használat során ezekben a helyiségekben már nem szükségesek.

Tudnivalók a CLASSIC felülethűtéssel kapcsolatban

SZÜKSÉGLET

Manapság már nem ritka a 40 °C-os külső hőmérséklet és a trópusi éjszakákkal egybekötött kánikula. A fejfájás, a koncentrációs problémák, az alvászavarok és a kimerültség nagyon megterhelő lehet. A hűvös helyiségekre és a pihentető alvásra ma tudatosabban vágyunk, mint valaha.

AZ ÚJ REHAU-VILÁGOM

A REHAU felülethűtések élénkítő hőmérsékleteket garantálnak a forró nyári napokon. Az egyenletesen sugárzó energia a padlótól kiindulva hűti a helyiségeket.

Élvezze a jótékony, hűvös légkört otthonában, mellékhatások, például huzat vagy zajok nélkül. Az egyedülálló hűtési élmény mellett a felülethűtés energiahatékony működéséből eredő költségmegtakarítás előnyét is élvezheti.

A rendszerelemeket észre sem fogja venni, hiszen megbújnak a padlóban. Így azután egyáltalán nem kell gondolatait a lakóhelyiségekben található készülékekre pazarolnia. Így több helyet teremthet saját maga és családja számára. A praktikus helyiségenkénti szabályozásnak köszönhetően az ideális, kellemes közérzetet nyújtó hőmérsékletet a két legfontosabb helyiségben az egyéni kívánságaihoz igazíthatja.

A REHAU felülethűtés kiemelkedően masszív anyagát nemzedékekre tervezték, és az építkezés körülményeit is rendkívül jól tűri – biztonságos, értékes életérzést teremt új otthonában.

HOGYAN MŰKÖDIK?

A csöveket rendszerint közelebb fektetik egymáshoz, hogy a rendszert hűtési üzemben is használni lehessen. Továbbá a csővezetékeket úgy kell szigetelni, hogy ne keletkezhessen páralecsapódás. A fenti előkészületek után a padlófűtés lágy hűtésre is használható. A csővezetékekben hűtött víz áramlik. Ideális esetben ezt egy hőszivattyú biztosítja – hiszen a hőszivattyúk megfelelő előkészítés után hűteni is képesek.

A hűtésre a felületfűtés csővezetékeit használjuk, amelyekben hűtött vizet keringtetünk. Az egyenletes Hőleadó rendszer köszönhetően lágyan hűtött helyiségklíma jön létre.

A kivitelezéskor ügyelni kell arra, hogy a felületi hőmérsékletek ne csökkenjenek egy kritikus érték alá. Ez az egyedi komfortérzethez, valamint a harmatponthoz igazodik, amelyet a szabályozó érzékelők segítségével határoz meg.

Ez egyidejűleg behatárolja a felülethűtés teljesítményét is. Jól hőszigetelt és árnyékolt épületek esetén akár hosszú kánikula idején is lágy hűtőhatás érhető el. A teljesítményhatárokkal kapcsolatban kérjen tanácsot REHAU kivitelezőjétől!

A felhasznált rendszerelemek minőségével, a helyes tervezéssel és beszabályozással kapcsolatban ugyanolyan magas mércék érvényesek, mint a felületfűtésnél.

Cookie-beállításokCookie-beállítások